Aankoopmakelaar

Maak van uw droom geen nachtmerrie 

Een huis aankopen zonder makelaar lijkt op het eerste gezicht een fluitje van een cent. Gewoon een kwestie van de kranten goed uitpluizen, surfen op het internet, een paar keer met de auto langs het huis rijden en vervolgens een afspraak maken om uw droomhuis te bezichtigen. Als blijkt dat dit huis werkelijk het huis van uw dromen is blijft alleen nog de prijsonderhandeling over. Vervolgens de afspraken op papier zetten. Klaar is Kees!

Twijfelt u niet een beetje? Waarom zijn er immers makelaars als het allemaal zo makkelijk gaat? Weet u zeker dat u de juiste koop hebt gedaan? Wellicht heeft u een te hoge prijs betaald? De verkoper mag immers vragen wat hij wil.

Waarom Rodek Makelaardij 

Zowel kopers als verkopers realiseren zich veel te weinig welke grote financiële en juridische risico's zij lopen als - veelal achteraf- blijkt dat zaken niet goed geregeld zijn, afspraken niet worden nagekomen of dat juridische en/of milieuproblemen om de hoek komen kijken. Vaak wordt overhaast besloten een huis te kopen en verzuimt men deskundigheid "in huis te halen".

Door het inschakelen van Rodek Makelaardij als aankoopmakelaar wordt u een hoop (speur)werk uit handen genomen en kunnen problemen op het financiële en juridische vlak voorkomen worden. De medewerkers van Rodek Makelaardij zijn niet emotioneel gebonden en kunnen de zaak daardoor objectief benaderen.

Waar kunt u op rekenen 

Rodek Makelaardij begeleidt u gedurende het gehele project vanaf het bezichtigen en voeren van onderhandelingen tot en met het beoordelen van de koopovereenkomst en de opleveringsinspectie. Voordat u de juiste aankoopbeslissing neemt zijn er een aantal aandachtspunten die wij zeker niet over het hoofd zullen zien:

  • Hoe is de staat van onderhoud van de woning? 
  • Is een keuring waarbij zowel bouwkundige- als milieuaspecten aan de orde komen aan te bevelen?
  • Hoe is de ligging, is het een courante woning, m.a.w. is de woning in de toekomst nog wel te verkopen?
  • Zijn er juridische aspecten, erfdienstbaarheden, bijzondere lasten en beperkingen, afzonderlijke zakelijke rechten of kwalitatieve verplichtingen?
  • Zijn er overheidsregelingen die in het voordeel of juist in het nadeel van koper werken?
  • Zijn er verschillen tussen de werkelijke situatie zoals blijkt uit het Kadastraal onderzoek en de aangetroffen situatie?
  • Wat staat er in het huidige bestemmingsplan en wat zijn in de toekomst de te verwachten nieuwe ontwikkelingen?
  • En niet te vergeten: Wat is deze woning nu echt waard?

Aankoopplannnen? 

Staat u op het punt om uw droomhuis te kopen, schakel ons in als uw aankoopmakelaar! Of wilt u meer informatie over wat Rodek Makelaardij voor u kan betekenen? Bel voor een afspraak of reageer via het contactformulier. Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.

Meer informatie?