Rodek Makelaardij

Adres Vischstraat 1
3231AV Brielle
E-mail info@rodekmakelaardij.nl Telefoon 0181-418833 Website www.rodekmakelaardij.nl

Peeloerweg 2,

 

Loon

€ 945.000,- k.k.

Peeloerweg 2, Loon

Kenmerken

Type Woonhuis
Vrijstaand
Bouwjaar
Woonoppervlakte
530 m²
Kamers
8
Slaapkamers
6
Perceeloppervlakte
4.168 m²
Inhoud
1.700 m³
Aanvaarding
in overleg

Omschrijving

Unieke, geheel gerenoveerde en goed geïsoleerde woonboerderij, gelegen aan de brink van het prachtige dorp Loon. In 2003 is deze woning praktisch geheel opnieuw opgebouwd en met behulp van een binnenhuisarchitect ingericht, met veel oog voor detail en zeer veel leefruimte.

De woonboerderij is heerlijk rustig gelegen, met de binnensteden van Assen en Groningen op slechts 10 respectievelijk 25 autominuten afstand. Winkelcentrum en medisch centrum op 5 minuten. Ideaal dus om van de landelijke omgeving en rust van het dorp te genieten, maar toch met alle voorzieningen binnen handbereik. Ook zijn er verschillende (basis-)scholen in de onmiddellijke omgeving per fiets te bereiken.
Gelegen op een kavel van maar liefst 4.168 m² en met een schitterende oprijlaan met daarlangs oude appel- en perenbomen, gietijzeren lantaarns en met een elektrische toegangspoort. In 2003 is een grote houten garage geplaatst welke geheel in de stijl van de boerderij past. De garage biedt ruimte voor 2 auto’s en opslag, en heeft een aangebouwde carport die plaats biedt voor nog eens twee auto’s en een houthok. In de tuin is een grote moestuin aangelegd met drie broeikassen. Daarnaast bevinden zich in de tuin twee speciaal aangelegde bessentuinen, een hoogstamboomgaard en een ruime kippenren.
Heel bijzonder is voorts de op het terrein gelegen oude dorpskoelcel welke bewaard is gebleven en geheel is gerestaureerd. In dit gebouwtje van ca. 50m² bevindt zich een microbrouwerij voor bier met alle vergunningen. Op dit gebouw bevinden zich 32 zonnepanelen met een totaal geïnstalleerd vermogen van 5,4 kW.
Het dorp Loon ligt in het beschermde stroom- en beekdal landschap vanwaaruit tal van fiets- en wandelmogelijkheden zijn, onder andere naar het Balloërveld, Gasterse duinen, etc.

Indeling

Begane grond
Ruime entree met garderobe en moderne badkamer met toilet, douche en dubbele wastafel. Via openslaande deuren wordt er toegang geboden aan een prachtige open ruimte welke zich kenmerkt door het vele daglicht en met een hoog (2.72m) plafond. Deze ruimte is door de binnenhuisarchitect opgedeeld in verschillende open ruimtes met verschillende functies, zoals eetgedeelte, keuken, zitkamer, speelruimte voor de kinderen, etc. Aan de achterzijde van de kamer is een moderne en zeer efficiënte speksteenkachel geplaatst. Centraal in de woning is het trappenhuis met aan weerszijde stalen trappen die naar de eerste verdieping leiden. Met de oude gebinten van de boerderij in combinatie met de moderne inrichting krijgt de woning een niet-alledaags uiterlijk. De keuken met grote eetbar heeft veel bergruimte, waaronder ook nog een inloopkast, en is voorzien van inbouwapparatuur. Vanuit de keuken is bijkeuken/achteringang toegankelijk, waar nog een extra toilet aanwezig is.
Het voorhuis is zowel vanuit de entree als via de woonruimte te bereiken. De ruimte wordt momenteel gebruikt als grote slaap/zitkamer maar kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Voor de sfeer is er een prachtige inbouw open haard geplaatst.
In het centrale gedeelte van het huis is een vide aanwezig die doorloopt tot aan de ramen bovenin het rieten dak, met een totale hoogte van 7,50m.

1e Verdieping
De eerste verdieping is te bereiken via het trappenhuis. De verdiepingsvloer is voor het overgrote deel van beton (behalve boven het voorhuis waar de oorspronkelijke houten vloer is gehandhaafd). Er zijn maar liefst 6 ruime en lichte slaapkamers. Er zijn twee badkamers, beide met een ligbad, aparte douche, dubbele wastafels en toilet. De ouderslaapkamer heeft daarnaast ook nog een ‘walk-in wardrobe’. Er is een wasruimte met plaats voor wasmachine en droger waar ook de verwarmingsinstallatie is opgesteld.

2e Verdieping
De tweede verdieping is te bereiken via een vaste trap en bevat een zeer ruime zolderberging met stahoogte (in het midden 3,20m) over nagenoeg de gehele lengte van het huis.

Buitenruimte
Ligging Aan de brink van het dorp naast de Herberg van Loon
Tuin Tuin rondom

Bijgebouwen
Garage/bergruimte Vrijstaande houten garage met aangebouwde carport, ca. 90 m². Voorzien van elektra en water.
Bijgebouw Uit steen opgetrokken bijgebouw ca 50 m² met rondom terras. Voorzien van elektra, warm water via inbouwboiler, internet.

Foto's

Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon
Peeloerweg 2, Loon

Plattegrond

Plattegrond

Plattegrond